fredag 1 maj 2015

Varför inte använda FN-trupp?

Med tanke på den flyktingsmuggling som pågår och har pågått under lång tid måste något göras och detta så fort som möjligt. Vi har nu sett och hört hur flyktingsmugglare packar båtar överfulla och skickar ut dem på Medelhavet till en oviss seglats. Smugglarna tjänar stora pengar och lär fortsätta med sin verksamhet så länge inga åtgärder vidtas.

De är här som jag menar att man borde kunna använda FN-trupp. Man vet i stort varifrån dessa båtar sätts i sjön och där borde man kunna finnas och få tag på roten till allt detta. Man borde genom spaning och förhör med flyktingar ha möjlighet att avslöja en del av de som iscensätter dessa flyktingtransporter och tjänar stora pengar. Det är ju meningslöst att mitt i Medelhavet försöka komma till undsättning när de överfulla båtarna redan har eller är på väg att kapsejsa. Eftersom det är en ström av tusentals flyktingar till dessa båtar borde man kunna hindra en del innan de kommer ut på havet och då kanske också få tag på de som organiserar flykten och tjänar pengarna.

Eftersom det gäller mycket pengar i flyktingsmugglingen kan man också fråga sig vad pengarna används till. De används säkerligen till annan kriminell verksamhet eller terrorverksamhet, som IS, Al-Qaida, Boko-Haram etc. Detta betyder att de hela tiden kan växa sig starkare och därmed succesivt ta över först och främst stora delar av mellanöstern. Sedan vet man aldrig vad detta kan sluta med.

För att riktigt gå till botten med problemet kanske man måste, som det brukar heta, "blanda sig i vissa länders inre angelägenheter". De är ju från krig, förföljelse, tortyr m.fl. hemskheter som man flyr ifrån. För att stoppa dessa flyktingströmmar borde FN ha och få mandat att verkligen blanda sig i.

Inga kommentarer: