fredag 12 februari 2016

Äntligen har MODERATERNA kommit till sans.

Tänk att det skulle ta så lång tid för moderaterna att vakna till i flykting- och integrationsfrågorna. Man får nog säga att det behövdes en ny partiledare för att något skulle börja hända. Inte för att jag kan säga att det är Anna Kinberg Batras förtjänst att det har blivit en kursändring. Det är nog snarare så att moderaterna ute i landet har börjat våga ta bladet från munnen sedan Fredrik Reinfeldt klev åt sidan. Han hade många förtjänster och gjorde en hel del bra saker, men när det gällde flyktingfrågan kan man väl nästan säga att han var naiv. Hans ord betraktades närmast som lag, när det gällde flyktingmottagandet.

Nåväl, nu kanske det blir nyordning. Det tar naturligtvis tid att vända utvecklingen och styra skutan rätt och risken är att det är i senaste laget och fortfarande kan det vara skämmigt att få stöd av SD. Senaste utspelet från moderatpolitiker, att minska
etableringsersättningen för nyanlända torde få stöd av SD. Likaså att de som begår brott och inte är svenska medborgare lättare ska kunna utvisas. Fler förslag i samma riktning lär komma framöver.

Inga kommentarer: