söndag 2 februari 2014

Timeout.

Timeout, ett begrepp inom lagidrotten som innebär att ett lag kan begära ett speluppehåll under en minut för att prata ihop sig om exempelvis ändrad taktik. Är du på den nivån att du är en avlönad spelare får du naturligtvis betalt för den minuten också.

En annan kategori som anammat detta mer timeout är främst heltidspolitiker på alla nivåer. En politiker, som på ett eller annat sätt "trampat i klaveret" och hamnat i onåd på något sätt eller kanske delgivits misstanke om brott tar en timeout. De kan väl vara bra att man i detta läge kliver åt sidan, men det som är stötande är att man fortfarande har full lön. Timeouten är inte bara en minut eller en dag utan kan pågå i veckor och kanske månader i värsta fall.

Om man nu mår så dåligt av det som hänt eller inte hänt finns väl sjukskrivning och försäkringskassan även för denna grupp. Säg den industriarbetare, sjuksköterska, polis eller vilken yrkesgrupp som helst skulle komma till chefen och säga att han eller hon vill ta en timeout med full lön. Hur tror ni att detta skulle gå? Svaret är enkelt.

Inga kommentarer: