söndag 29 juni 2014

Almedalsveckan

Nu drar Almedalsveckan igång och med den, förmodligen, en massa politiska utspel, som sedan ska vridas och vändas på. Analyser ska göras av statsvetare, journalister och andra s.k. förståsigpåare. Analyserna, hur objektiva man än vill och försöker vara, färgas naturligtvis i viss mån av den analyserandes egen politiska uppfattning.

Vissa statsvetares och journalisters partitillhörighet känner man ju som lyssnare eller läsare till och man kan då ha detta i åtanke när man tar del av deras analyser och kommentarer. Jag vill inte påstå att man medvetet eller konsekvent färgar sin analys, men ibland kan man tycka att det skymtar igenom. Egentligen inte så konstigt utan ganska mänskligt.

Andra experter, som mest dyker upp i TV, är experter på retorik och kroppsspråk. Dessa kan vara värt att lyssna på och sedan ta en titt på hur de olika partiledarna uppträder när de framför sina budskap.

Vad vill jag då ha sagt med dessa rader inför Almedalsveckan? Jo, tänk och gör din egen analys och svälj inte allt med hull och hår som du får dig till livs av alla dessa s.k. experter.



1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, ja svårt ämne men skönt att vara på Gotland