måndag 9 juni 2014

Ryska björnen vs finska lejonet.

Putins sändebud Sergej Markov går till angrepp mot Finland och varnar dem för att gå med i NATO. Han anklagar också Finland för att ha rysskräck. Med i samma sväng åker Sverige och baltländerna, som anklagas för ryssofobi. Inte så konstigt när det gäller de sistnämnda med vetskap om hur dessa länder behandlats av ryssarna. Som vanligt när det gäller ryssarna handlar det hela om en massa floskler och konstruktioner, som inte har någon relevans eller är verklighetsförankrat.

Man får uppfattningen att den ryska björnen försöker sätta skräck i det finska lejonet inför utrikesminister Lavrovs besök i Finland. Men då tror jag att man tog sig vatten över huvudet efter som lejonet kanske är väl så stridslystet som björnen.

I sina uttalanden talar Markov om risken för ett tredje världskrig om Finland och Sverige närmar sig NATO ännu mer. Han varnar också för följderna av att tränga in Ryssland i ett hörn och följderna därav.

Finlands president Niinistö avfärdar Markov som en person han inte hört talas om. Så var det med de, så lätt skrämmer man inte en finne.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Ja lejon är nog farligare än goa björnar!