onsdag 7 oktober 2015

Sluta lalla med flyktingar som inte vill acceptera boende utanför tätorter.

Med den flyktingsituation som råder idag är det dags att sätta ner foten. Jag tänker på de "flyktingar", som är nyanlända och på olika sätt protesterar mot boendet, som i ett inledningsskede anvisas. Att komma, som flykting till ett främmande land och vägra kliva ur bussen bara för att boendet inte är centralt är inte okej. Menar man då att andra, som bor i en tätort, ska flytta på sig till förmån för den nyanlände. Kommer man med sådana krav då kan man undra om man har med en flykting att göra.

När man sedan läser att polisen är på plats för att förhandla blir man fundersam. Vad ska man förhandla om? Återigen, som vi senaste tiden sett i olika sammanhang, så är vi inte lika inför lagen. Ponera att jag tillsammans med några kompisar sätter mig på en buss och när vi kommer till ändhållplatsen vägrar vi att lämna bussen av någon anledning. Är det någon som tror att polisen skulle förhandla med oss såsom varande svenskar eller invandrade svenskar. Det handlar inte om någon gisslansituation utan vi bara vägrar att lämna bussen. Oddset är väldigt lågt på att någon längre förhandling skulle komma till stånd. Vi skulle avhysas med sannolika rättsliga efterspel.

Vi måste förstå att detta lallande med s.k. flyktingar inte gagnar de som har egentliga flyktingskäl. Risken är att allmänheten tappar tålamodet med flyktingar över huvud taget och man drar alla över en kam.

1 kommentar:

aktiva seniorer sa...

För mig också obegripligt, men ingen från regeringen, migrationsverket komenterar
de korta TV- inslag som till nöds visas oss.
Efterlyser även att kommuner och migrationsverket informerar om att flyktingarna inte bara har rättigheter, de bör få klart för sig att skyldigheterna i det nya landet ska efterlevas. Ska de utfärda permanent uppehållstillstånd för den sort av invandrare?