tisdag 15 maj 2012

Arbetslösheten-invandrare.

Tänk att det ska vara så fult att redovisa offentligt inom vilka grupper den högsta arbetslösheten förekommer. Eller kan det vara så att det beror på att det råkade vara bland utrikesfödda som arbetslösheten är högst. Jag tänker här på det uttalande som Fredrik Reinfeldt gjorde i en TT-intervju. Han redovisade bara arbetslösheten bland inrikesfödda mellan 25 och 54 år och utrikesfödda i samma ålder. Där framgår att arbetslösheten i den senare gruppen är mer än tre gånger så hög.

De är väl bra att någon i dagens läge vågar tala om det verkliga förhållandet. Sen kanske man utifrån de siffrorna kan göra något åt situationen. Om man inte ska våga tala om hur det verkligen förhåller sig kan man riskera att allt förblir som det varit. Ingen reagerar på samma sätt när man pratar om de ungdomar som är arbetslösa.

Min känsla är att det är fult att peka ut en viss grupp bara för att det rör sig om invandrare. Jag tror inte att det gagnar invandrare om man hela tiden ska vara rädd för att tala om realiteter. Hoppas att detta inte skrämmer andra att redovisa verkligheter och hoppas att det kommer ut konstruktiva åtgärder för att komma åt den höga arbetslösheten bland både ungdomar och invandrare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Bra MurreKAJ