lördag 19 maj 2012

Imamers okunskap?

Tittade på uppdrag granskning (UG) i onsdags. Man kan bli lite fundersam när man hör dessa imamer, eller s.k. imamer, ge råd till kvinnor som kommer till moskèerna och uppger att de blivit misshandlade av sina män. Genomgående ges råden att man absolut inte ska göra polisanmälan utan bara förlåtsa och underkasta sig. M.a.o. strunta i svensk lag.

Besöken hos imamerna gjordes med dold kamera och mikrofon och när detta sedan spelades upp för företrädare för moskèerna slingrar man sig genom att säga att den som gett råden inte var behörig eller andra luddiga förklaringar.

De är väl bara att konstatera att det i dessa kretsar inte förekommer jämställdhet, demokrati eller respekt för mänskliga rättigheter.

När man sedan kommer och kräver universitetsutbildning av imamer i Sverige för att man ska utföra ett arbete där sunt förnuft och svensk lag  ska gälla då tar man i lite väl mycket.

Kan man ändra på en så djupt rotad kultur? I början av 1990-talet hölls en informationsträff,,  på en polis-
myndighet i mellansverige, till invandrare som vistats i Sverige under en längre tid. Informationen rörde bl.a. vissa grundläggande svenska lagar. Efter föreläsningen kom en man fram till en företrädare för myndigheten och framförde ett tack men påpekade att koranen faktiskt stod över svensk lag för hans del. Man kan ju hoppas och tro att han inte var representativ på något sätt

Inga kommentarer: