onsdag 9 maj 2012

Det börjar likna Grekland.

Politiker, likaväl på riksplanet som det kommunala planet, har tydligen fått för sig att i första hand se om sitt eget hus och inte inrikta sig på det uppdrag dom fått av väljarna.

Om vi börjar med kommunpolitikerna så behöver man bara gå till den egna kommunen för att se hur den egna ekonomin eller maktbegäret, som får komma i första hand.

Detta gäller Nora kommun i Örebro län. För drygt en månad sedan sprack samarbetet mellan de allianspartier som hade makten.För en månad sedan gick S, M och V samman för att styra kommunen fram till nästa val. Man har nu kommit överens om vilka som ska bli kommunalråd. Vad som bromsar är att två nämndsordföranden från det gamla styret vägrar att kliva av och lämna över till den nya majoriteten.

Man undrar hur många skattekronor detta kommer att kosta kommunen i slutändan. Hoppas vi får en riktig redovisning så att man vet vem som ska ställas till ansvar vid nästa val.

Nästa undran gäller riksplanet och dom generösa statsrådspensionerna. I dagens Expressen kan man läsa hur exempelvis förra statsrådet plockar ut tusenlappar i pension trots att hans bolag tjänar miljoner. Istället för att ta ut lön från sitt företag låter han skattebetalarna betala honom pension. Nuder är nu inte den ende politiker som gjort på detta sätt och säkert inte den siste.

Förtsättning lär följa.

Inga kommentarer: