söndag 12 augusti 2012

P.T.P - Protect The Predators

P.T.P - vad är nu detta kanske någon frågar sig? Terroristorganisation tänker kanske någon om man bara ser förkortningen. När man får kännedom om vad förkortningen står för får man sina aningar.

Min uppfattning är att det rör sig om en terrororganisation. En terrororganisation som har som sitt främsta mål att försöka sabotera för de svenska jägarna. Man uppmanar sina anhängare att sabotera jakttorn, jaktstugor, skjutbanor och annat som har med jakten att göra. Man ska störa pågående jakter så mycket som möjligt genom att röra sig i områden där man jagar. Ett annat tilltag är att koppla jakthundar och transportera bort dem 5 mil från jaktområdet. Hur djurvänligt är detta?

Organisationen har på sin hemsida lagt ut namn och i vissa fall bild på jägare.

Om man går in på P.T.P:s hemsida kan man läsa mer om deras planer och vad dom står för. På hemsidan finns bl.a. ett antal bilder på döda vargar. Vad man undviker att lägga ut bilder på är hundar, får och andra husdjur som vargarna dödat.

Jag får den uppfattningen att medlemmarna till största delen består av ansvarslösa och arbetsskygga människor, som inte har någon egen anknytning till skog och natur. Texterna man skriver tyder på att man inte varit speciellt intresserad av skolgången eftersom stavningen lämnar mycket i övrigt att önska.

Min förhoppning är att den svenska jägarkåren uppträder på ett korrekt sätt mot dessa människor och inte låter sig provoceras så att man får anledning att göra polisanmälningar. Om ni kommer i kontakt med dem under pågående jakt, försök om möjligt att lägga undan vapen så att man inte kan konstruera fram ett hot genom att t.ex. ta bilder, som sedan kan manipuleras. Däremot kan du som jägare själv ta bilder med mobil eller kamera. Tänk också på vad du säger eftersom man lätt kan spela in en ordväxling.

Jag vill slutligen önska alla jägare en god jaktlycka och hoppas att vi kan fylla björnkvoten så att vi får behålla en livskraftig älgstam.

Det kommer säkert att finnas anledning att återkomma i ämnet framöver.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt skrivet kurre ! Hälsningar han som vann mot dej på cykeltävlingen!

Anonym sa...

Japp , jag håller med föregående talare , otroligt bra skrivet .
Och det stämmer nog att dessa individer är oskolade arbetslösa snorisar med för mycket fritid .