lördag 20 december 2014

Bra initiativ från KD.

Äntligen ett parti, förutom SD, som vågar börja debattera flyktingfrågan. Och vilken fart det blev i media. De blir nu spännande att följa hur detta kommer att utvecklas. Redan nu kan man märka att övriga allianspartier och S välkomnar att KD öppnat upp för en debatt i detta känsliga ämne. Naturligtvis är även SD positiva. Däremot verkar MP och V betydligt mer avvaktande, vilket inte var oväntat. Vad man nu säkert grunnar på i samtliga partier är hur man ska hantera den uppkomna situationen inför extravalet i mars.

När det gäller SD är det inte helt säkert att man kommer att vinna på att övriga partier börjar debattera flyktingfrågan. De partier som förlorat väljare till SD kan mycket väl få tillbaka en stor del av dessa beroende på hur man lägger sig i den kommande valrörelsen. Man måste nu stå upp och komma med trovärdiga lösningar, som visar på framförallt minskade kostnader, för flyktingmottagandet.

För stabiliteten i den svenska riksdagen kan man ju hoppas på att någon regeringskonstellation kan bildas efter valet så att SD inte får någon vågmästarroll. Man får dock erkänna att SD varit en bra "blåslampa" för att få övriga partier till att vakna upp. Sådana partier behövs i politiken, inte bara när det gäller invandrar- och flyktingfrågor utan även inom andra områden. Risken kan annars vara att politiken på vissa områden går i stå. Vi minns Ny Demokrati (ND),. som var inne på banan en kort period och rörde om en del i grytan. De kanske ska vara ett D på slutet för att de ska hända något.



Inga kommentarer: