söndag 15 november 2015

Hur många IS-tokar har vi fått in i Sverige?

Vågar man från ansvarigt håll fundera över hur många IS-terrorister som kommit in i Europa och Sverige under de senaste veckorna. I denna strida ström av flyktingar kan man befara att det inte rör sig om promille utan procent, som passat på tillfället. Om det skulle vara en på hundra så förstår var och en att det rör sig om flera hundra eller till och med tusentals som hängt på som "flykting" och vilkas syfte är att utföra terrorbrott i Europa.

De vi nu har sett i Paris är, som jag tror, bara början på en terror som kommer att drabba Europa. Lite drastiskt kan man hoppas på att terrorn också drabbar, t.ex. Ryssland*. En ful tanke, men ett skeende som säkerligen skulle få Putin att visa musklerna och därmed göra allt för att krossa IS. Han skulle då mobilisera markstridskrafter, vilket sägs vara den enda medicin som skulle vara verksam mot IS. Kanske t.o.m. det kunde bli så att ryska och amerikanska styrkor kan komma att strida sida vid sida. Sen kan man fortsätta att spekulera i vad fortsättningen skulle kunna bli. Ryssland kanske går med i NATO.

Ovan nedtecknade rader är naturligtvis bara spekulationer utan vetenskaplig underbyggnad. En sak kan vi, läsarna och jag, vara överens om och de är att IS måste besegras eller snarare förgöras på ett eller annat sätt. När detta är gjort så skulle det väl inte vara fel om Ryssland och USA, bl.a. skulle lägga ner kapprustningen och helt börja lita på varandra. Om så blev fallet skulle man kunna säga: tack IS.

* P.S. Naturligtvis är inte min önskan att någon ska drabbas av dessa terrorister var än man bor i världen. D.S

Inga kommentarer: