onsdag 4 november 2015

Sverigedemokraternas flykting- och migrationspolitik.

Kommer någon ihåg hur det lät i den politiska debatten för bara ett år sedan när det gällde flykting- och migrationspolitiken? Om man inte kommer ihåg detta så kanske det är på de sättet att man helst vill glömma eftersom ingen ville lyssna på det parti, som hela tiden anklagades för att vara främlingsfientligt så fort ett förslag lades fram. Jag åsyftar naturligtvis Sverigedemokraterna (SD).

När nu verkligheten hunnit ikapp övriga partier så kommer man insmygande genom små bakdörrar och har då med sig förslag som i mångt och mycket ger SD rätt. Man omformulerar förslagen något och tror att svenska folket inte förstår att man tar ryggen på SD. Ta bara när man för några veckor sedan lite i förbigående anammade att man skulle satsa mer på att hjälpa flyktingar i närområdena. Detta förslag har funnits på SD:s bord under lång tid. Då ansåg man att detta var främlingsfientligt i grund och botten. Ett annat förslag har varit hanteringen av de s.k. EU-migranterna, eller tiggarna. Nu först efter händelserna i Malmö vaknar äntligen statsministern till och upptäcker verkligheten. Han menar nu att det är tiggarnas hemländer som ska ta ansvaret för dessa. Vem har hävdat detta under lång tid?

När man nu börjar anamma SD:s flykting- och migrationspolitik hittar man på andra saker att beskylla SD för. Utrikesminister Margot Wallström, Mona Sahlin och Aftonbladets Lena Melin menar att SD:s retorik är orsaken till bränderna på asylförläggningarna.

Fortsättning lär följa. Spännande att se nästa drag.

Inga kommentarer: