tisdag 3 april 2012

Handel med ungdomar.

Så var det dags igen. Ytterligare ett exempel på hur man kan tjäna pengar på andra människor. Tidigare har vi sett hur man skott sig på äldre, jag tänker på Carema med flera vårdbolag, nu får vi se hur man kan bli kvartsmiljardär på barn och ungdomar. Socilademokraten Jan Emanuel Johansson tycker att han gjort en klassresa när han snålat in på omsorgen på de ungdomshem som han drivit och sedan kan sälja hela härligheten för en kvarts miljard. Inte bara de, om jag förstått det hela rätt så har man delat ut flera miljoner till aktieägarna.

De är inget fel på privat företagsamhet, men f-n vet om det är så bra när det går till på det här sättet. Något måste göras. Kanske det är så att de som har tillsynsansvaret tycker det är bekvämt att inte bry sig. De blir väl så att man måste tillskapa en myndighet som ska ha tillsyn över den som har tillsynsansvaret, o.s.v. De blir många arbetstillfällen.

De sista här var lite ironi, som alla förstår. Politikerna får nog slå näven i bordet och säga som en gammal kommunist sa: "Nån jävla ordning får det vara".

Inga kommentarer: