torsdag 17 april 2014

De är aldrig för sent.

Tänk att vid 77 års ålder få chansen att börja arbeta på ett äldreboende. Visserligen bara några timmar i veckan, men ändå. Tydligen tar man då hänsyn till den relativt höga åldern, dels med en förkortad arbetstid och restriktioner med utevistelse. Man får nämligen inte vistas ute efter kl. 23.00. Om det handlar om att man behöver vila upp sig eller risken att man hamnar i dåligheter förtäljer inte historien. Kanske en kombination av båda. Skulle tippa på det sistnämnda, i vart fall när det gäller den person jag här syftar på.

Vem handlar nu detta om? Jag syftar här på en person, som definitivt inte behöver arbeta för sin försörjning, nämligen förre italienske premiärministern och mediemogulen Silvio Berlusconi. Han går nu inte in i detta jobb frivilligt och inte heller är restriktionerna om utegångsförbud efter 23.00 frivilligt.

Vem kan då tvinga denne man till något sådant? Jo, en domstol har dömt Berlusconi till samhällstjänst i ett år för skattebedrägerier. Säkerligen skattebedrägerier på flera miljoner euro.

Tanken kittlar att få bo på det äldreboende där denne man ska fullgöra sin straffpåföljd. Tänk att få sitta där och använda Silvio som sin betjänt och säga, jag behöver hjälp med de och de och ge anvisningar hur han ska göra för att allt ska bli till belåtenhet.

En slutlig undran är om Berlusconi kommer att återfalla i sitt brottsliga beteende efter fullgjord brottspåföljd. Det kanske aldrig för sent att börja arbeta med ett hederligt arbete och att sluta med brottslig verksamhet.

Inga kommentarer: