söndag 22 maj 2016

SVERIGEMODERATERNA (SD-M)

Vad är detta för ett parti? Ja, de undrar jag också. Men faktum är att det börjar bli svårt att särskilja SD och M när det gäller integrations- och invandringspolitiken. Där är man nu så nära varandra att M öppet borde erkänna att så är fallet. Saken är ju den att moderatväljarna erkänner detta medan ledande företrädare vrider och vänder på argumenten för att slippa "nesan" att ha en åsikt som liknar SD:s.

En annan fråga som de båda partierna har liknande åsikter i är, kriminalpolitiken. De finns säkert ytterligare frågor där åsikterna går i gemensam riktning och som så småningom kommer att visa sig. Och saken är ju den att det är M, som hela tiden närmat sig SD.

Nu är det ju på det sättet att det inte bara är moderaterna som närmat sig SD. Detta gäller egentligen samtliga riksdagspartier, mer eller mindre. Ett undantag är vänsterpartiet, som med en dåres envishet håller fast vid en gammal linje trots att förutsättningarna det senaste halvåret helt förändrats. Detta tycker jag tyder på lite sandlådetänk. Frågan är om inte MP hade suttit i samma båt som V om de inte varit i regeringsställning. Nu har MP vackert fått ställa in sig i ledet och gråta sig igenom besluten.





Inga kommentarer: