onsdag 18 februari 2015

Dags att utplåna IS, al-Qaida och Boko Haram.

Först Paris sedan Köpenhamn, för att inte tala om alla bestialiska avrättningar, kidnappningar som de i rubriken nämnda terrororganisationerna har utfört tidigare och kommer att utföra i framtiden om inget radikalt görs. Och då har vi med all sannolikhet inte fått veta alla hemskheter som dessa barbarer har begått.

Sitt beteende skyller man i många stycken på att några tecknare har avbildat profeten Muhammed i olika situationer. Ingen ska få mig att tro att detta är den egentliga orsaken. Hade inte dessa teckningar gjorts och publicerats hade man tagit andra saker som förevändning för sitt handlande.

Helt klart är att till de länder som tar emot en stor mängd flyktingar, också kommer en liten procent potentiella terrorister. Sådana som är lättrekryterade och ges uppgift att nästan på egenhand utföra terrorhandlingar i det land till vilket de kommit som flyktingar eller t.o.m. är födda av föräldrar som en gång flytt.

Man kan inte få stopp på rekryteringen genom att på hemmaplan spåra upp dessa personer och få dem att ändra inställning. Ett visst antal kanske man kan nå och få in på annat spår, men långt ifrån alla. Enda sättet är att med vapenmakt utplåna terrororganisationerna.

Har precis tittat på Uppdrag Granskning där man intervjuar en yngling från Göteborg, som man kallar för "Adam". Man får inte se hans ansikte och hans röst är en skådespelares. Adam har varit i Syrien och stridit med IS. Det är pinsamt hur han får sitta och glorifiera det han sysslat med och varför han gör det utan att den som intervjuar ställer en enda kritisk fråga. Varför, frågar jag mig.

Efter intervjun pratar man med en forskare från England. Han sågar den svenska inställningen till hur man låter dessa människor åka till Syrien och strida och sedan återvända till Sverige på permission för att vila upp sig, få läkarvård, åka tillbaka och fortsätta sitt smutsiga hantverk.

På fråga om SÄPO sökt upp Adam, svarade han att så var fallet, och att man bett honom höra av sig om han åter skulle åka till Syrien. Han menade att så länge Sverige inte "bråkar" med IS och deras verksamhet så är risken liten för terror i Sverige. M.a.o. ett uttalat hot.

Trots detta hot får man hoppas att riksdag och regering har kurage att stifta lagar så att man åtminstone har en rimlig möjlighet att på ett eller annat sätt oskadliggöra dess potentiella terrorister.

Inga kommentarer: