fredag 6 februari 2015

Tänk om SD inte funnits.

Sverigedemokraterna (SD) har man försökt frysa ut från det att man började knacka på dörren till Sveriges Riksdag. Även när SD kom in i Riksdagen har man på alla sätt försökt göra livet surt för SD. Hur vettiga åsikter SD än har kommit med har övriga partier vägrat att över huvud taget diskutera med partiet. Korkat. Alla partier har varit lika korkade. Man har säkert tänkt, "låt dom leka rommen av sig så blir det lugnt". Blev det så som man tänkt? Svaret är definitivt, nej.

Nu har man fått börja äta upp dessa misstag. SD har bara gått framåt i alla val och faktiskt fått sympatier, inte bara av de som röstat på dem utan även från vi som röstat på andra partier.

Nu börjar en del andra partier att vakna upp. Inte så att man direkt debatterar med SD, dit är det nog en bit kvar. Däremot har man börjat ställa en del förslag, som anammas av SD. Jag tänker på integrations- och migrationspolitiken.

Det hela började med att KD kom ut på banan. Därefter kom FP och sedan M. Bara att vänta och se när övriga partier kliver på tåget. Då kan det bli riktigt roligt och spännande att lyssna på debatterna. Då kanske det också blir något konkret av politiken.

De kommer säkert att finnas anledning att återkomma i denna fråga framöver.

Inga kommentarer: